Corona

De COVID-19 pandemie heeft een wereldwijde impact. Om verspreiding van het coronavirus te beperken zijn diverse, uitgebreide maatregelen genomen. Natuurlijk vraagt u zich in deze context af óf en zo ja, waar u op vakantie zou willen gaan.

We zijn van mening dat er een heleboel redenen zijn waarom Le Meygris een uitstekende vakantiebestemming is en blijft.

Ontvangst & hygiëne 

 

Wij vragen dit jaar alle klanten om hun eigen hoofdkussen mee te brengen.

Het is voor onze poetsploeg ter plaatse onmogelijk om telkens alle hoofdkussens te wassen.

De poetsploeg heeft richtlijnen gekregen i.v.m. het coronaproof maken van het vakantiehuis (extra verluchten, bepaalde zaken zoals deurknoppen en schakelaars desinfecteren, linnengoed op voldoende hoge temperatuur wassen enz).

Het poetsen zal dit jaar wat meer tijd en aandacht vragen dan anders.

Wij vragen om het aankomstuur te respecteren en niet vroeger aan te komen dan voorzien. 

Respecteer bij de ontvangst de basisregels (geen lichamelijk contact, voldoende afstand, …) en draag eventueel een mondmasker.

Noch de eigenaar van het vakantiehuis, noch de poetshulp kan aansprakelijk gesteld worden mocht een huurder tijdens zijn verblijf in Frankrijk besmet geraken met het coronavirus.

Waarom kiezen voor Le Meygris en de Ardèche?

 

​U komt in een volgens de sanitaire regels schoongemaakt huisje. Daarbij zijn alle vaak aangeraakte oppervlakken gedesinfecteerd met de juiste ontsmettingsmiddelen. Elk vakantiehuis heeft een keuken en op het terras een eigen barbecue, dus u kunt van ontbijt tot avondeten alles zelf verzorgen. U bent niet afhankelijk van table d’hôte of restaurants.

U verblijft op een prachtige locatie met heel veel ruimte, middenin de natuur. Het kleinschalige domein biedt slechts twee vakantiewoningen die volledig gescheiden van elkaar zijn. U hoeft geen enkel direct contact met andere gasten te hebben, want iedereen heeft veel privacy en een zee aan ruimte. U zult hier een heerlijke vakantie hebben, zonder zorgen dat u dicht bij anderen komt. 

Het met chloor gedesinfecteerd zwembad wordt alleen door jou gebruikt en is volledig privé.

De Ardeche is een dunbevolkte streek waar social distancing van nature al aanwezig is, gezien het landelijke karakter van de streek.

Er zijn veel uitstapjes, wandelingen, fietstochten en autoritten mogelijk, waar u weinig of geen andere mensen tegen zult komen.

Krijgen wij een voucher indien we niet op reis kunnen vertrekken ten gevolge van de coronacrisis?

Je krijgt van ons een voucher indien er op het moment dat jullie op vakantie vertrekken een inreisverbod naar Frankrijk geldt of meer specifiek naar het gebied waar jullie vakantiehuis gelegen is. In dit geval betalen wij het voorschot (40% van de reissom) terug d.m.v. een voucher die 1 jaar geldig is en die je kan gebruiken voor een verblijf in dezelfde vakantiewoning. Het saldo ( 60% van de reissom) en de waarborg betalen we terug via overschrijving, indien deze reeds betaald zijn.

Om te beoordelen of er voldaan is aan deze voorwaarde baseren wij  ons op het advies van FOD Buitenlandse Zaken. 

Wanneer je zelf annuleert maar er geldt op dat moment geen inreisverbod, of wanneer er ten tijde van de gereserveerde data geen inreisverbod geldt, kunnen wij je geen voucher aanbieden noch het voorschot of reissom terugbetalen. Je zal dus geen voucher (noch op enige andere vorm van terugbetaling) krijgen indien je voor de aanvang van de huur en slechts uit voorzorg wenst te annuleren en indien er op het moment van annulering geen absolute zekerheid bestaat (door een wettekst) dat  er een inreisverbod geldt op het moment dat je effectief in de vakantiewoning zou verblijven. Het feit dat achteraf, op het moment van de eigenlijke uitvoering van de overeenkomst, zou blijken dat de huurovereenkomst toch niet kan uitgevoerd worden wegens overmacht, doet hier geen afbreuk aan. 

Indien het inreisverbod zou ingaan op het moment dat jullie zich in het vakantiehuis bevinden, is er geen (gehele noch gedeeltelijke) terugbetaling meer mogelijk.